Úspěch

Rok dřevěného draka 2024

ROK DŘEVĚNÉHO DRAKA 2024

V roce draka se v kalendáři Hsia nacházejí dva čínské znaky. V nebeské větvi to je jangové dřevo a v pozemském znamení zvěrokruhu drak s hlavním prvkem v kořenech zemi. Představíme-li si prvky země a dřevo, pak jde o dobyvatelský vztah, který naznačuje, že půjde o více konfliktů a méně harmonie.

Yangové dřevo představuje vzpřímený strom s charakterem tvrdohlavého vůdce, který nechce dělat kompromisy. Můžeme to také spojit se současnými válečnými událostmi a rozzlobenou atmosférou. Naštěstí drak má ve svých kořenech také vodní prvek a jinové dřevo. Proto současně je možné i usmíření.

Drak je považován za „hvězdu umění“, která bude stimulovat zábavu, umění, krásu a jiné akademické kulturní podnikání. Je to také „osamělá hvězda“, která vede k izolaci a frustraci v mezilidských vztazích. Představuje to tvrdohlavou osobu, více nespokojenosti a antisociálních pocitů, které mohou vést k výstřednímu chování a duševním problémům. Dalším negativním aspektem draka je „nepřítomnost šlechtice“ a „sebe trestání“. Všechny tyto nepříjemné aspekty mohou přinést vzpurné činy, nenávist, brutální boje a zabíjení. Proto je třeba dbát na duševní zdraví a je dobré podporovat relaxační cvičení jako Tai chi, jóga, meditace. A je také dobré být trpělivý a při řešení problémů zaujmout kompromisní a konzervativní postoj. Budou to tedy těžká jednání, ale obě strany budou na konci dne stále schopny dosáhnout nějakého druhu porozumění a dohody. Jako například uzavření mírové dohody mezi Ruskem a Ukrajinou, mezi Čínou a USA, mezi Izraelem a Palestinou...

Čínský kalendář je v 60letém cyklu, což znamená, že jsme měli stejný jangový dřevěný rok draka před 60 lety v roce 1964. Rozhodně to nebyl klidný rok. Tento rok byl vrchol války ve Vietnamu s USA a s tím spojené studentské hnutí a protesty proti válce. Rasistické předsudky.

V červnu 1964 došlo v západním Německu k masakru v kolínské škole, kde vrah použil plamenomet k porážce 10 učitelů a studentů, což je poukázání na nedávný masakr. V Singapuru došlo k rasovým nepokojům. Vzpomínáme také na koncert Rolling Stone v Nizozemsku, který se vymkl kontrole a vyústil v nepokoje. Dále při fotbalovém zápase v peruánské Limě došlo k nepokojům, 319 zabitých a 500 zraněných.

Jelikož stále chybí prvek oheň, napovídá to o možných leteckých neštěstích. 5. července 1964 havarovalo letadlo společnosti Pacific Air Lines v Kalifornii a všichni cestující zemřeli. Další let společnosti Northwest Airlines se zhroutil na Floridě, zemřelo 43 lidí.

 

Pohledem čtyř pilířů osudu nebo i tvz. BAZI je drak v trestním konfliktu se psem. Jedná se o setkání dvou zemských prvků, což naznačuje zemské katastrofy, jako je zemětřesení, sesuv půdy a nehody na silnicích. Zdravotně je země spojena se žaludkem, slinivkou břišní a svaly. Proto lidé, kteří mají ve svém BAZI draka nebo psa mohou trpět žaludečními problémy, cukrovkou, bolestmi hlavy, dokonce rakovinou. Toto platí i pro ty, kteří mají také mnoho prvku země.

Tím, že stále chybí prvek oheň, hrozí nemoci související se srdcem, mozkem a nervovým systémem. Zdravotně je dobré používat doplňky OMEGA 3, COQ10 k podpoře energie a krve, hlavně pokud vám chybí jang. Je vhodné se poradit s odborníky pro TCM.

Osoby, které mají v BAZI psa nebo draka, by měly být letos velmi opatrní. Doporučuje se nosit přívěsek kohouta, který ve spojení s ročním drakem dokáže uvolnit intenzitu střetu. Každopádně se doporučuje, aby se vyhýbaly riskantním sportům či podnikání.

Obecně je rok jangového dřevěného draka s jangovým dřevem na vrchu a zemí v kořenech. Drak je symbolem kreativity a růstu, ale i odporu a dodržování zásad. A atmosféra bude konfrontační a těžko kompromisní.

Rok draka se bude nést v určitém optimismu ve spojení s oživením ekonomiky, cestováním, zábavou. Tento rok se na podzim zase zpomalí a novou sílu pocítíme až s příchodem ohně v roce 2025, v roce hada. Na jaře 2025 konečně nastane ekonomický rozmach.

Z průmyslů bude na výsluní právě kovoprůmysl – auta, stroje, strojírenství, krása a péče o pleť. Nebude zaostávat ani průmysl dřevařský – média, bylinky, pěstování rostlin, móda, životní prostředí. V letošním roce se bude dařit i průmyslu spojenému s ohněm jako je zábava, restaurace, výroba energie, divadlo, film apod. Největší problém bude právě s odvětvími spojenými s prvkem země. To jsou zejména nemovitosti, prodej umění, poradenství, a to právě z důvodu, že zde bude silná konkurence. Průmyslu spojenému s vodou, jako přepravní společnosti, doprava obecně, medicína a lázně, se bude dařit finančně v létě v období ohně.

Příchod 9. věku nebo periody… Jde o velký energetický posun přinášející značné změny v prosperujících lokalitách a sociálně-ekonomických a kulturních tendencích.

S příchodem „Věku 9“ v roce 2024 se více pozornosti věnuje rozvoji metaverse podnikání, které zahrnuje kryptoměny a NFT. Takové aktivity mají spekulativní charakter a chování na trhu je podobné jako na akciovém trhu. Jeho cenová hladina jako taková kolísá s jistotou jako akciový trh, proto je element ohně nezbytný pro jeho prosperitu. Jelikož oheň v roce 2024 zcela chybí, nadšení investovat do metaverzního byznysu a kryptomen může ve druhé polovině roku 2024 ochladnout jako například akciový trh.

 

Pes je v nejnepříznivější pozici letos. Je v tzv. souboji s drakem. Může jít o velké životní změny, jako stěhování či cestování, ale po nepříznivé stránce i o nehody. Máte-li psa v měsíci narození může jít o změnu zaměstnání. Proto je důležité, aby tito lidé necestovali směrem na JV, kde je letos Velkovévoda. Opatrní by měli být hlavně lidé, kteří mají v BAZI znamení draka i psa. Popřípadě v časové přímce se nachází jedno či druhé znamení. Doporučuje se nosit symbol ochrany, a to přívěsek kohouta. Jde totiž o tajného přítele draka.

Lidé, kteří mají jangový kov v roce nebo ve dni svého narození, budou v roce 2024 vystaveni střetu s jangovým dřevem. Mohou způsobit problémy s končetinami, pokožkou nebo hlavou nebo vlasy.

Kalendár FENG SHUI TONG SHU 2024 A3, PDF - Nikdy nebylo jednodušší než právě s touto pomůckou, využít dobré události roku a měsíce. Ba co víc, možnost vědět proti čemu se máme chránit v případě špatných možných období roku. Kalendář je prozatím ve slovenském jazyce.

Přečtěte si, co nám přinese 9. perioda 2024 - 2043

logofinalx

Jiráskova 1296, Hlinsko 53901
IČ: 05763614

+420 733 208 534

info@analyzabydleni.cz

 

©2024 AnylyzaBydleni.cz. Hosted on MyDreams VPS server